Menu Bankietowe i Cateringowe
Propozycje bankietowe i cateringowe
Toast powitalny
Lampka wina musującego
Aperitif – wg wyboru
Lampka wina do obiadu
Przystawki zimne przedobiednie
Bukiet świeżych sałat z paskami kurczaka grillowanego
Szparagi otulone szynką parmeńską
Pasztet z dziczyzny z sosem żurawinowo- chrzanowym
Różyczka łososiowa z kozim serem i orzechami
Tatar z łososia z grzaneczką
Tatar wołowy z dodatkami
Różyczka wołowa z farszem serowo-orzechowym
Przystawki ciepłe
Ser Camembert z żurawiną
Pieczarki faszerowane i zapiekane serem
Pomidor faszerowany warzywami i kozim serem
Sałatki
Jarzynowa
Pieczarkowa
Grecka
Capresse z mozzarellą i pomidorami
Makaronowa z warzywami
Brokułowa z jajkiem i sosem jogurtowym
Z kurczakiem grillowanym
Z kurczakiem wędzonym
Z kurczakiem gyros
Warstwowa z tuńczykiem
Zupy
Tradycyjny rosół z makaronem
Bulion z pierożkami litewskimi
Bulion z wstążkami z ciasta naleśnikowego
Zupa warzywna Solferino
Krem z borowików z grzaneczkami
Krem ze szparagów z grzaneczkami
Krem z brokułów z prażonymi migdałami
Grochówka wojskowa
Flaczki wołowe
Żurek z kiełbasą i jajkiem
Zupa Solferino z grzankami
Zupa cygańska z kurczakiem
Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
Barszcz czerwony z krokietem warzywnym
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Barszcz czerwony z bułeczką kapustną
Beef Strogonof
Gulasz z dzika
Dania główne serwujemy do wyboru z
ziemniaki puree
gruszka ziemniaczana
ziemniaki opiekane
talarki ziemniaczane w beszamelu
ziemniak pieczony w całości z twarożkiem
ryż
kasza kraszona boczkiem
kluski śląskie
makaron
kluseczki gnocci ziołowe
Oraz
buraczki na ciepło
kapusta modra z rodzynkami
kapusta zasmażana, jarzyny z pary
sakiewka warzywna
pieczone jabłko
kandyzowane marchewki
kandyzowane buraczki
Surówki
marchewka z brzoskwinią
marchewka z chrzanem
ćwikła
selerowa z marchewką i jabłkiem
z selera marynowanego
kapusta biała kruszona vinigrett
kapusta biała z chrzanem
kapusta czerwona
sałata pekińska
mizeria
Sosy
pieczeniowy
pieprzowy
serowy
koperkowy
cytrynowy
paprykowy
Propozycje zakąsek
- Koreczki / Rolady pieczone
- Kanapki Dekoracyjne
- Monoporcje Wytrawne
- Przekąski fingerfood
- Przekąski Jarskie / Przekąski Wegetariańskie
- Wrapy z tortilli
- Zawijasy i rulony / Przekąski na raz
Półmiski zakąsek
Półmiski swojskich wędlin
Deska mięs pieczonych
Mix galantyn / drobiowa i wieprzowa/
Półmisek śledzi z warzywami po węgiersku
Półmisek śledzi z cebulką pod śmietaną
Pstrąg bieszczadzki pieczony w całości
Zestawy zakąsek
I. Mix zakąsek wykwintnych:
- plastry wołowe na powidle cebulowym
- pasztet z wątróbek drobiowych
- tortilla warzywno-serowa
- filet drobiowy suvie z ziołami
II. Mix zakąsek wykwintnych:
- tatarki wołowe doprawione dodatkami
- koreczki z szynką parmeńską
- sakiewki wołowe z serem kozim i orzechami
- pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybkami
III. Mix zakąsek rybnych:
- łosoś pieczony na suszonych pomidorach
- rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym
- śledź z musem chrzanowym
- jajka faszerowane musem tuńczykowym
IV. Zestaw zakąsek ciepłych na półmisku
- pieczarki faszerowane
- serek camembert panierowany z żurawiną
- nugetsy drobiowe z sosem paprykowym
V. Zestaw serowy:
- rolada serowa z szynką
- kulki mozzarelli z pomidorkami i bazylią
- sery świata różne
Dania drobiowe
Pieczony filet drobiowy z sosem serowym
Pieczony filet drobiowy z sosem cytrynowym
Roladki drobiowe z farszem pieczarkowym
Zawijas z fileta z szynką i warzywami
Filet drobiowy z mozzarellą i pomidorami
Drobiowy Cordon Blue z szynką i serem /panierowany/
Rolada drobiowa faszerowane szpinakiem i serem feta
Filet z indyka faszerowany wątróbką
Pieczony filet z kaczki z sosem śliwkowym
Dania wieprzowe
Pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym
Karkówka duszona w sosie własnym
Roladki ze schabu z bekonem i warzywami
Sakiewka wieprzowa faszerowana warzywami
Roladki ze schabu nadziewane szynką i serem
Rolada z karkówki faszerowana. mięsem i suszonymi pomidorami
Cordon Blue z szynką i serem / panierowany/
Polędwica po myśliwsku z rydzami
Rolada ze schabu faszerowana śliwką
Polędwiczki pieczone z sosem pieprzowym
Popularne duety
Pieczeń wieprzowa oraz roladka drobiowa faszerowana pieczarkami
Rolada faszerowana śliwką oraz polędwiczki wieprzowe
Rolada z karkówki z farszem drobiowym oraz schab pieczony
Dania rybne
Pieczony filet z łososia na tagiatelle ze szpinakiem
Mintaj panierowany z warzywami po grecku
Filet z łososia w cieście francuskim z kapustą kiszoną
Roladki z fileta soli z brokułami i sosem z czterech serów
Dorsz pod krakersami z sosem serowym
Pieczony filet z łososia lub dorsza na placku ziemniaczanym
Dania wołowe
Bitki wołowe w sosie własnym
Roladki wołowe z boczkiem i warzywami
Pieczeń wołowa
Stek Starosty
Dania z dziczyzny
Pieczeń z dzika
Comber z sarny z sosem myśliwskim,
Comber z jelenia z sosem żubrówkowym
Pieczona przepiórka
Potrawka z królika
Filet z kaczki z pieczonym jabłkiem
Półmiski imprezowe
PÓŁMISEK GRILLOWY / podudzia pieczone, schab marynowany, filet drobiowy, soczysta karkówka/ ziemniaki opiekane lub pierogi z patelni, sałatka grecka/
PÓŁMISEK IMPREZOWY/ karkówka z grilla, żeberka pieczone, nugetsy, pieczarki faszerowane/
PÓŁMISEK pieczonych żeberek w sosie BBQ na kapuście zasmażanej
Zamówienia specjalne
Dzik pieczony faszerowany mięsem, kluski śląskie, sos myśliwski
Udziec wieprzowy serwowany z kaszą lub ziemniakami z patelni, surówka
Pieczony udziec jagnięcy, kluseczki ziołowe, sos ziołowo-miętowy
Indyk pieczony w całości z farszem z wątróbek kurzych, puree ziemniaczane, sos gravy, żurawina