kolacja

 

Celebracja Rocznicy, Imienin i Urodzin

Zawsze są dobre powody do świętowania, a w zaplanowaniu i przygotowaniu

wyjątkowej imprezy jesteśmy ekspertami!

 

 

Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom zapraszamy do skorzystania z naszej oferty,
która jest alternatywą dla przyjęcia organizowanego w domu.
Pozwoli ona Państwu świętować bez konieczności martwienia się o przygotowanie dań, aranżację wnętrza czy też sprzątanie.
Do powyższych atutów dodajemy wyśmienite menu w atrakcyjnej cenie,
co z pewnością sprawi, iż kolejne rodzinne przyjęcie chętnie zorganizujecie Państwo w naszej restauracji.

Zapytaj o dostępne terminy dowiedz się więcej o ofercie

 

 

 

 

Kontakt


Chętnie uwzględnimy Państwa uwagi i życzenia tak aby dopasować menu do Państwa gustów i potrzeb.

 

 

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

tel. 781-212-016 , 781-210-212

 

 

Propozycje bankietowe i cateringowe

 


 

TOAST POWITALNY

Lampka wina musującego
Aperitif – wg wyboru
Lampka wina do obiadu

PRZYSTAWKI ZIMNE przedobiednie

Bukiet świeżych sałat z paskami kurczaka grillowanego
Szparagi otulone szynką parmeńską
Pasztet z dziczyzny z sosem żurawinowo- chrzanowym
Różyczka łososiowa z kozim serem i orzechami
Tatar z łososia z grzaneczką
Tatar wołowy z dodatkami
Różyczka wołowa z farszem serowo-orzechowym

PRZYSTAWKI CIEPŁE

Ser Camembert z żurawiną
Pieczarki faszerowane i zapiekane serem
Pomidor faszerowany warzywami i kozim serem

SAŁATKI

Jarzynowa
Pieczarkowa
Grecka
Capresse z mozzarellą i pomidorami
Makaronowa z warzywami
Brokułowa z jajkiem i sosem jogurtowym
Z kurczakiem grillowanym
Z kurczakiem wędzonym
Z kurczakiem gyros
Warstwowa z tuńczykiem

ZUPY

Tradycyjny rosół z makaronem
Bulion z pierożkami litewskimi
Bulion z wstążkami z ciasta naleśnikowego
Zupa warzywna Solferino
Krem z borowików z grzaneczkami
Krem ze szparagów z grzaneczkami
Krem z brokułów z prażonymi migdałami
Grochówka wojskowa
Flaczki wołowe
Żurek z kiełbasą i jajkiem
Zupa Solferino z grzankami
Zupa cygańska z kurczakiem
Barszcz czerwony z krokietem mięsnym
Barszcz czerwony z krokietem warzywnym
Barszcz czerwony z pasztecikiem
Barszcz czerwony z bułeczką kapustną
Beef Strogonof
Gulasz z dzika

DANIA GŁÓWNE SERWUJEMY DO WYBORU Z

ziemniaki puree
gruszka ziemniaczana
ziemniaki opiekane
talarki ziemniaczane w beszamelu
ziemniak pieczony w całości z twarożkiem
ryż
kasza kraszona boczkiem
kluski śląskie
makaron
kluseczki gnocci ziołowe

ORAZ

buraczki na ciepło
kapusta modra z rodzynkami
kapusta zasmażana, jarzyny z pary
sakiewka warzywna
pieczone jabłko
kandyzowane marchewki
kandyzowane buraczki

SURÓWKI

marchewka z brzoskwinią
marchewka z chrzanem
ćwikła
selerowa z marchewką i jabłkiem
z selera marynowanego
kapusta biała kruszona vinigrett
kapusta biała z chrzanem
kapusta czerwona
sałata pekińska
mizeria

SOSY

pieczeniowy
pieprzowy
serowy
koperkowy
cytrynowy
paprykowy

PÓŁMISKI ZAKĄSEK

Półmiski swojskich wędlin
Deska mięs pieczonych
Mix galantyn / drobiowa i wieprzowa/
Półmisek śledzi z warzywami po węgiersku
Półmisek śledzi z cebulką pod śmietaną
Pstrąg bieszczadzki pieczony w całości

ZESTAWY ZAKĄSEK

I. Mix zakąsek wykwintnych:

  • plastry wołowe na powidle cebulowym
  • pasztet z wątróbek drobiowych
  • tortilla warzywno-serowa
  • filet drobiowy suvie z ziołami

II. Mix zakąsek wykwintnych:

  • tatarki wołowe doprawione dodatkami
  • koreczki z szynką parmeńską
  • sakiewki wołowe z serem kozim i orzechami
  • pasztet z dziczyzny z marynowanymi grzybkami

III. Mix zakąsek rybnych:

  • łosoś pieczony na suszonych pomidorach
  • rolada ze szpinakiem i łososiem wędzonym
  • śledź z musem chrzanowym
  • jajka faszerowane musem tuńczykowym

IV. Zestaw zakąsek ciepłych na półmisku

  • pieczarki faszerowane
  • serek camembert panierowany z żurawiną
  • nugetsy drobiowe z sosem paprykowym

V. Zestaw serowy:

  • rolada serowa z szynką
  • kulki mozzarelli z pomidorkami i bazylią
  • sery świata różne

DANIA DROBIOWE

Pieczony filet drobiowy z sosem serowym
Pieczony filet drobiowy z sosem cytrynowym
Roladki drobiowe z farszem pieczarkowym
Zawijas z fileta z szynką i warzywami
Filet drobiowy z mozzarellą i pomidorami
Drobiowy Cordon Blue z szynką i serem /panierowany/
Rolada drobiowa faszerowane szpinakiem i serem feta
Filet z indyka faszerowany wątróbką
Pieczony filet z kaczki z sosem śliwkowym

DANIA WIEPRZOWE

Pieczeń wieprzowa z sosem pieczeniowym
Karkówka duszona w sosie własnym
Roladki ze schabu z bekonem i warzywami
Sakiewka wieprzowa faszerowana warzywami
Roladki ze schabu nadziewane szynką i serem
Rolada z karkówki faszerowana. mięsem i suszonymi pomidorami
Cordon Blue z szynką i serem / panierowany/
Polędwica po myśliwsku z rydzami
Rolada ze schabu faszerowana śliwką
Polędwiczki pieczone z sosem pieprzowym

POPULARNE DUETY

Pieczeń wieprzowa oraz roladka drobiowa faszerowana pieczarkami
Rolada faszerowana śliwką oraz polędwiczki wieprzowe
Rolada z karkówki z farszem drobiowym oraz schab pieczony

DANIA RYBNE

Pieczony filet z łososia na tagiatelle ze szpinakiem
Mintaj panierowany z warzywami po grecku
Filet z łososia w cieście francuskim z kapustą kiszoną
Roladki z fileta soli z brokułami i sosem z czterech serów
Dorsz pod krakersami z sosem serowym
Pieczony filet z łososia lub dorsza na placku ziemniaczanym

DANIA WOŁOWE

Bitki wołowe w sosie własnym
Roladki wołowe z boczkiem i warzywami
Pieczeń wołowa
Stek Starosty

DANIA Z DZICZYZNY

Pieczeń z dzika
Comber z sarny z sosem myśliwskim,
Comber z jelenia z sosem żubrówkowym
Pieczona przepiórka
Potrawka z królika
Filet z kaczki z pieczonym jabłkiem

PÓŁMISKI IMPREZOWE

PÓŁMISEK GRILLOWY / podudzia pieczone, schab marynowany, filet drobiowy, soczysta karkówka/ ziemniaki opiekane lub pierogi z patelni, sałatka grecka/

PÓŁMISEK IMPREZOWY/ karkówka z grilla, żeberka pieczone, nugetsy, pieczarki faszerowane/

PÓŁMISEK pieczonych żeberek w sosie BBQ na kapuście zasmażanej

ZAMÓWIENIA SPECJALNE

Dzik pieczony faszerowany mięsem, kluski śląskie, sos myśliwski
Udziec wieprzowy serwowany z kaszą lub ziemniakami z patelni, surówka
Pieczony udziec jagnięcy, kluseczki ziołowe, sos ziołowo-miętowy
Indyk pieczony w całości z farszem z wątróbek kurzych, puree ziemniaczane, sos gravy, żurawina